Podczas pierwszego dnia na scenie wy-stąpiło 55 muzyków Orkiestry Wieniawa pod batutą Jarosława Ignaszaka oraz dwóch wybitnych szefów kuchni: Michał Cienki (Młody Talent 2017 Gault&Millau Polska) i Paweł Wojtyga, którzy zabrali publiczność w wyjątkową kulinarno-muzyczną podróż. W rytm taktów po raz drugi w Polsce odegranego utworu „Menu for wind band” Carlosa Pellicera szefowie kuchni stworzyli swoje autorskie dania. W ten oryginalny sposób organizatorzy Targów docenili ludzi, którzy tworzą branżę HORECA®, kreują trendy i powodują, że przygotowywane potrawy stają się dziełami sztuki. Koncert wzbogaciła multimedialna opowieść z wybitnymi szefami kuchni w rolach głównych. Mistrzowie opowiadali o początkach swojej przygody z branżą, pokonywaniu przeciwności losu oraz dwudziestopięcioletniej historii jednego z najważniejszych w Polsce targowych spotkań branży gastronomicznej i hotelarskiej – targach HORECA®.
Iwona Miliszkiewicz



Więcej na temat spotkań – o tym jak wyglądają i co wnoszą do naszego życia przeczytacie w wiosennym numerze Mekuriusza
​>> przeglądaj on-line