GOLD

Idealna dla potrzeb wysokiej jakości gastronomii i wyrafinowanej sztuki kulinarnej. Oliwa GOLD to sama przyjemność dla podniebienia zaś jej wyjątkowość zapewnia dodatek wiórków jadalnego złota, co nadaje jej zaskakujące doznania wzrokowe.
Doskonała jednogatunkowa oliwa z oliwek extra virgen BIO z płatkami 23 kt złota jadalnego.







 Linia jednogatunkowa zielona 100% Manzanilla Cacereña
Przygotowanie: za pomocą środków mechanicznych, uzyskiwana w wyniku pierwszego tłoczenia.
Kolor: żółty z zielonymi refleksami, charakterystycznymi dla odmiany manzanilla cacereña.
Zapach: owocu zielonej oliwki, świeżo ściętej trawy.
Smak: początkowy posmak słodki i bardzo przyjemny, wyborna równowaga nuty goryczy i pikantności; wyrafinowany i migdałowy.
Kwasowość: maksymalna kwasowość 0,5%.





BIO
Przygotowanie: przygotowywana na zimno, z pierwszego tłoczenia.
Kolor: złoty z zielonymi refleksami.
Zapach: intensywnie owocowy zapach zielonych oliwek, owoców „macedonia”, zielonych jabłek, zielonej trawy, zielonych migdałów, pomidorów, świeżego drewna, bananów, pokrzywy.
Smak: słodki, o średniej intensywności, nieco ostry i lekko gorzkawy.
Kwasowość: maksymalna kwasowość 0,5%.






Linia czerwona  Coupage
Przygotowanie: przygotowywana na zimno, z pierwszego tłoczenia.
Kolor: ciemno-zielony z żółtymi refleksami.
Zapach: intensywny owocu zielonej oliwki.
Smak: słodki, kontrastujący z gorzkawą, migdałową, bardziej pikantną nutą.
Kwasowość: maksymalna kwasowość 0,5%.