Strefy tematyczne

KOTWICA

KOTWICA


26. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli

i Gastronomii HORECA®


Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA® są jedną z najważniejszych imprez branży hotelarskiej oraz gastronomicznej w Polsce.

W jednym miejscu i czasie prezentowana jest kompleksowa oferta wyposażenia dla hoteli, pensjonatów, restauracji, barów, pizzerii, kawiarni, cukierni i innych punktów gastronomicznych. Tutaj spotyka się branża, aby podsumować rok, a także aby zaprezentować nowości i trendy na kolejny sezon.

„Jest to jedna z najważniejszych imprez w naszym kraju i my jako producent musimy tutaj być, bo to bardzo dobre miejsce na prezentację nowych produktów. Tegoroczna edycja Targów HORECA® jest bardzo udana. Cieszy nas, że nie ma tu zwiedzających, którzy tylko przychodzą, aby zyskać nowe gadżety. Klienci tutaj przyjeżdżający chcą podpisać konkretne umowy.”  Artur Wilczak, Winterhalter Gastronom Polska



Zakres ekspozycji m.in.

- urządzenia gastronomiczne, sprzęt chłodniczy

- szkło, porcelana, sztućce,

- meble dla hoteli, barów, kawiarni,

- elmenty dekoracji wnętrz, tekstylia,

- oświetlenie,

- środki czystości, urządzenia czyszczące,

- wyposażenie łazienek, pralni hotelowych,

- zabezpieczenia antywłamaniowe i przeciwpożarowe,

- sprzęt audiowizualny i telekomunikacyjny

- systemy komputerowe i oprogramowanie

- wyposażenie terenów rekreacyjnych

- wyposażenie pokoi hotelowych



KOTWICA

 

 

17. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD®
 

Propozycja dla firm z produktami spożywczymi i napojami dla gastronomii. Zapraszamy Wystawców, którzy chcą zaprezentować m.in.: żywność, napoje alkoholowe i bezalkoholowe, produkty piekarnicze i cukiernicze, wyroby garmażeryjne, przyprawy, warzywa i owoce.

 

Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD® są doskonałym dopełnieniem Targów HORECA®. Zwiedzający poszukują tu nie tylko nowych produktów, które wzbogacą ich ofertę dla klientów, ale także inspiracji do dalszego rozwoju działalności. Spełnieniu tych celów sprzyjają towarzyszące Targom GASTROFOOD tematyczne salony: Salon Kawy i Herbaty, Salon Piwa Beer&More,

Salon Słodkich InspiracjI



Nowość!



Salon Barmana i Baristy BAR – B – Q


to odpowiedź na dynamiczny rozwój branży gastronomicznej w Polsce. Podczas trzydniowego programu najlepsi barmani i bariści podzielą się przed tysiącami zwiedzających swoją wiedzą i pasją tworzenia cocktaili na bazie bourbona amerykańskiego oraz kawy, a także innych dodatków i napojów.


Atutem Salonu jest jego kooperacja z Kuchnią Mistrzów – strefą kulinarną Targów, która od lat jest cenionym miejscem przez Szefów Kuchni.

KOTWICA



Salon Kawy i Herbaty


Salon Kawy i Herbaty umożliwia producentom i dystrybutorom kawy i herbaty oraz sprzętu do ich parzenia promocję produktów oraz nawiązanie kontaktów biznesowych. Jest doskonałą okazją, aby odkryć na nowo sztukę parzenia oraz przygotowania napojów podczas licznych seminariów i warsztatów. W trakcie salonu odbywają się także Mistrzostwa Polski w parzeniu kawy Cup Tasters.


„Na pytanie czy warto było wystawić się na Targach HORECA® odpowiedź może być tylko jedna: jak najbardziej! Świetna organizacja, bardzo mili ludzie, dużo ciekawych kontaktów – zachęcam innych Wystawców do odwiedzenia Targów HORECA®. Panuje tu wyjątkowy klimat, można rzecz, że domowy, lokalizacja też jest świetna. W przyszłym roku na pewno spotkamy się ponownie!” Kamil Baczyński, Best Coffee Systems

 

KOTWICA



Salon Piwa Beer&More

To właśnie tutaj browary mogą zaprezentować swoje produkty konkretnej grupie odbiorców z sektora HoReCa. Salon Piwa wyróżnia formuła prawdziwych profesjonalnych targów  i w przeciwieństwie do festiwali, tutaj można nawiązać długotrwałe relacje biznesowe.


Na krakowskich Targach wystawiamy się po raz pierwszy, do tej pory uczestniczyliśmy tylko w targach piwnych. Dostrzegamy natomiast ogromny potencjał biznesowy w branży HoReCa, więc nie mogło nas tutaj zabraknąć. Z udziału w imprezie jesteśmy zadowoleni, jest spore zainteresowanie naszymi produktami.

Sylwia Madej-Ratajczak, Rzemieślniczy Browar Jana


KOTWICA



Salon Słodkich Inspiracji


Salon Słodkich Inspiracji jest doskonałym miejscem prezentacji „słodkich receptur”.

To tu swoją ofertę prezentują producenci i dostawcy dodatków do deserów, słodkich wyrobów, lodów, dekoracji cukierniczych.


Częścią Salonu jest również wyposażenie kawiarni, cukierni i lodziarni.

Akademia HORECA




Zwiedzający często mają problem z wyborem właściwego produktu, potrzebują wyczerpującej informacji. Dlatego szkolenia, warsztaty i seminaria tematyczne Akademii HORECA są niezbędnym elementem oferty targowej. Wystawcom zaangażowanym w tę formę prezentacji umożliwią efektywny dialog z potencjalnymi klientami. Pozwolą lepiej poznać ich oczekiwania i precyzyjnie zaprezentować im swój produkt bądź nowatorskie rozwiązanie.


Na Targi HORECA® przyciągnęły mnie wykłady i prelekcje znanych kucharzy, gdyż sam jestem kucharzem i cały czas się uczę. Imprezę oceniam dobrze i mogę potwierdzić, że warto tu przyjść. W przyszłym roku znów się tutaj pojawię.Dariusz Terek


Kuchnia Mistrzów

 

Jednym z kluczowych wydarzeń na Targach HORECA jest Kuchnia Mistrzów – trzydniowe kulinarne show z udziałem ekspertów oraz znanych gwiazd gastronomii. Podczas ostatniej edycji wybitni szefowie kuchni jak między innymi Aleksander Baron, Krzysztof Gawlik, Wojciech Harapkiewicz przedstawili kuchnię polską w nowej odsłonie.


Pracuję na co dzień w branży gastronomicznej i otrzymałam zaproszenie na Targi HORECA® ze swojej restauracji. Oceniam je dobrze - spotkamy tu wielu znakomitych szefów kuchni, są wystawcy ze sprzętem gastronomicznym oraz ciekawe pokazy gotowania na żywo.

Z pewnością każdy tu znajdzie coś dla siebie i jeśli ktoś pracuje w branży gastronomicznej i chce być z branżą na bieżąco - powinien na tych targach być.” Magdalena Zawora




Pierwszego dnia Targów edycji 2018 Zwiedzający byli świadkami wydarzenia bez precedensu. Na jednej scenie wystąpiło 55 muzyków Orkiestry Wieniawa oraz dwóch wybitnych szefów kuchni, którzy zabrali publiczność w wyjątkową kulinarno-muzyczną podróż. W ten oryginalny sposób organizatorzy Targów docenili ludzi, którzy tworzą branżę HORECA®, kreują trendy i powodują, że przygotowywane potrawy stają się dziełami sztuki. Koncert dodatkowo wzbogaciła multimedialna opowieść z wybitnymi szefami kuchni w rolach głównych. Mistrzowie opowiadali o początkach swojej przygody z branżą, pokonywaniu przeciwności losu oraz dwudziestopięcioletniej historii jednego z najważniejszych w Polsce targowych spotkań branży gastronomicznej i hotelarskiej – targach HORECA®.