Nadchodząca edycja Chef’s Day odbędzie się w Krakowie 30 i 31 marca pod hasłem “Pole do przepisu” stanowiąc punkt wyjścia do kolejnych kulinarnych odkryć i eksperymentów. Nie zabraknie oczywiście tematów, z którymi na co dzień spotykają się szefowie kuchni, takich jak :
  • rolnictwo i uprawa warzyw na potrzeby restauracji – dyskusja z Uniwersytetem Rolniczym oraz gospodarstwami Rolnymi Eko,
  • krakowska strefa Slow Food,
  • sezonowanie i obróbka mięsa,
  • motywacja w pracy Szefa Kuchni,
  • różnica pokoleniowa na rynku pracy oraz wśród klientów restauracji.
  • gastrofizyka wersja Beta.


Jako organizatorzy Międzynarodowych Targów HORECA® w Krakowie codziennie prowadzimy rozmowy z szefami kuchni, właścicielami restauracji, dostawcami sprzętu gastronomicznego, produktów spożywczych, rolnikami, ekspertami z zakresu dziedzictwa kulinarnego oraz specjalistami z branży HoReCa  z całej Polski.  W ich wyniku powstała idea Chef’s Day w Krakowie – cyklicznego spotkania dla szefów kuchni mającego na celu poruszanie i zgłębianie najbardziej aktualnych trendów w gastronomii, ale przede wszystkim inspirowanie, integrowanie  i trening umiejętności pod okiem najlepszych specjalistów w danej dziedzinie.

Więcej informacji o wydarzeniu można znaleźć na stronie Chef’s Day w Krakowie.