Program dla gastronomii
04.11 (środa)
KOTWICA
10.10-10.20
Just Water – bezbutlowe dystrybutory wody
Zapraszamy na prezentacje dystrybutorów dla użytkowników domowych jak i profesjonalnych. Przedstawimy informacje dotyczące oszczędności, działanie urządzenia, a także co zawiera nasza oferta
Organizator: Justwater Sp. zo.o.
Wiktor Pyrzyk – Prezes Zarządu
Jakub Zielonka – Project Manager
KOTWICA
10.20-10.50
EKO OPAKOWANIA - Jakie alternatywy są już dostępne i zastąpią plastiki, styropiany… w Twojej restauracji, w Twoim hotelu?
Biomateriały w codziennym zastosowaniu Twojego biznesu. Bionaczynia, Biopojemniki, Biosłomki, Biotorby, Biosztućce, Biohigiena, Biokubki… Najnowsze i już dostępne, biodegradowalne i kompostowalne produkty dla HoReCa.
Organizator: BIODEGRADOWALNI
Prowadzący: Dr Mirosław Lipecki
założyciel i współwłaściciel rodzinnej firmy BIODEGRADOWALNI.pl
Przedsiębiorca, ogrodnik i ekolog z zamiłowania i pasji.
Żyję i pracuję w zgodzie ze sobą i naturą zmieniając najbliższe nam otoczenie na lepsze, propagując naturalne rozwiązania
i produkty, zdrowsze życie. Ochrona biologiczna roślin, zarządzanie przedsiębiorstwami, propagowanie bio rozwiązań… to ważna część mojego zawodowego doświadczenia.
KOTWICA
12.15-13.00
15 skutecznych sposobów na zwiększenie przychodów z dostaw i posiłków z odbiorem osobistym w okresie pandemii.
Przed restauracjami trudny czas walki o zyski, a przede wszystkim o utrzymanie się na rynku. Co należy zrobić, by zamknięte dla gości lokale zarabiały na dostawach i odbiorze osobistym. Przed Państwem 15 konkretnych podpowiedzi, które warto wdrożyć i wykorzystać w każdym momencie obowiązywania obostrzeń dla lokali gastronomicznych. Na prelekcję zaprasza Ania Dębska:
https://www.facebook.com/AniaDebskaMerytorycznieORestauracjach/
Organizator: Agencja Marketingowa AFMedia/Serwis GdzieZjesc.info
KOTWICA
Prowadząca: Anna Dębska
Redaktor naczelna www.GdzieZjesc.info® - jednego z największych przewodników po dobrych restauracjach w Polsce oraz współwłaściciel agencji marketingowej AFMedia.pl. Od ponad 15 lat wspiera restauracje w poprawnym funkcjonowaniu, doradza w kwestiach jakości, poprawnej polityki marketingowej, czy relacji w załodze. Zajmuje się tworzeniem planów promocji restauracji oraz pomaga przy wdrażaniu ich w życie.
Jako Audytor Restauracyjny rozwiązuje realne problemy i usprawnia pracę wielu miejsc wymagających poprawy, a jako Krytyk Kulinarny wskazuje miejsca, które jakością i smakiem zasługują na wyróżnienie i polecenie czytelnikom.
Prowadzi szkolenia dla właścicieli i managerów restauracji, podczas których aktywnie wspiera ich w rozwiązywaniu napotkanych problemów, wskazuje najnowsze trendy oraz skuteczne rozwiązania zagadnień jakości obsługi, dań oraz sprawnego i skutecznego promowania restauracji.
Jest trenerem Akademii Inspiracji Makro. To ceniona specjalistka, często zapraszana do mediów, jako ekspert branży gastronomicznej.
Autorka przestrzeni dla restauratorów: Facebook.com/Ania Dębska – merytorycznie o restauracjach.
Link do profilu służbowego:
https://www.facebook.com/AniaDebskaMerytorycznieORestauracjach/
05.11 (czwartek)
KOTWICA
10.10-10.20
Kolekcja ROCK CHEF by Karlowsky - specjalna propozycja dla szefów kuchni
Organizator: Karlowsky Fashion GmbH
KOTWICA
11.00-12.00
Cienie i blaski trudnych rozmów z pracownikami w czasach epidemii Covid-19
Sesja Q&A
Organizator: MWM Partners
KOTWICA
Prowadząca: Małgorzata Bednarz
Związana z branżą gastronomiczną od 15 lat. Obecnie prowadzi firmę MWM PARTNERS, której misją jest pomaganie restauratorom w osiąganiu coraz wyższych zysków i satysfakcji z prowadzenia restauracji. Z sukcesem analizuje raporty wielu restauracji i doradza im jak zwiększyć rentowność opierając się na kluczowych wskaźnikach efektywności. Wraz ze swoim zespołem odwiedza restauracje w całej Polsce, aby pomagać im w rozwoju.
W pracy z zespołem stawia na pozytywne relacje, których brak jest często powodem wielu niepowodzeń. Jej programy naprawcze wyciągnęły niejedną restaurację z kryzysu. Jako certyfikowany coach i moderator procesów Design Thinking prowadzi także merytoryczne szkolenia dla kadry zarządzającej sektora HoReCa.
KOTWICA
12.30-13.00
Fattorie del Duca / Lukasz Hrabia / Polselli Akademia: from Italy to Poland the real love for pizza
Organizator: Fattorie del Duca, Łukasz Hrabia, Polselli
Fattorie del Duca (importer i dystrybutor włoskich produktów spożywczych www.delduca.pl), Łukasz Hrabia z En Plato Pizza & Pasta (www.enplato.pl) i firma Polselli producent 100% włoskiej mąki (polselli.it) zdecydowały się stworzyć efekt synergii. W ten sposób narodziła się akademia dla profesjonalistów jak i amatorów, którzy chcą odtworzyć oryginalną pizzę włoską z wyselekcjonowanych składników wysokiej jakości.
06.11 (piątek)
KOTWICA
11.30-12.30
Warsztat fotografii kulinarnej
Webinar na temat fotografii kulinarnej smartfonem jest adresowany przede wszystkim do pracowników gastronomii, którzy w dzisiejszych, trudnych czasach tym bardziej muszą nauczyć komunikować się ze swoimi odbiorcami za pomocą obrazu.
Jeśli chcesz nauczyć się panować nad światłem, właściwie odwzorowywać kolory i faktury oraz robić smakowite zdjęcia - dokładnie takie jakie MIAŁY wyjść, a nie takie jakie aparat "ZROBIŁ", to ten warsztat jest właśnie dla Ciebie. Pomogę Ci wskoczyć z Twoimi zdjęciami na wyższy poziom - zrozumiesz aparat i zaczniesz świadomie go używać.
Jeśli robisz zdjęcia do celów zawodowych, to robiąc je lepiej, zdobędziesz zaufanie i większą uwagę nowych klientów, którzy będą walić drzwiami i oknami gdy zgłodnieją od oglądania fotografii Twoich wyrobów!
Na szkoleniu nauczysz się:
- podstawowych, a jednocześnie najważniejszych funkcji w aparacie
- jak najlepiej wykorzystać światło zastane i nauczyć się nad nim panować
- jak zaaranżować sobie przestrzeń do fotografowania
- kompozycji w fotografii, czyli jak zaaranżować elementy w kadrze aby zdjęcie było „miłe dla oka”
- podstaw neuromarketingu - znaczenia kolorów oraz poszczególnych elementów aranżacji - budowania odpowiedniego klimatu na zdjęciu w celu wywołania określonych emocji u widza/klienta
- zdradzę też konkretne wskazówki dla kucharzy - jak specjalnie przygotować dania do sesji, a także jaki typ żywności najlepiej prezentuje się przed obiektywem
Koniec z wymówkami, że "aparat mnie nie słucha" i że "nie mam oka do fotografowania". Do dzieła, jesteś w dobrych rękach!
Dodatkowo dla wszystkich uczestników szkolenia będzie dostępny kod rabatowy z 80% zniżki na zakup rozszerzonego kursu "Przepis na zdjęcie smartfonem"
KOTWICA
Prowadząca: Kasia Fiszer - fotograf
Jako fotograf reklamowy, pomagam moim Klientom wyeksponować w najlepszym świetle produkt, który chcą sprzedać.
Pracuję głównie dla branży spożywczej i wydawniczej, oferując sugestywne i apetyczne, stylizowane fotografie żywności do reklamy, kampanii w mediach społecznościowych, na strony internetowe lub do artykułów i książek o tematyce kulinarnej. Zajmuję się również fotografią reklamową i produktową na potrzeby branży e-commerce.
Od 2016 roku uczę fotografii reklamowej w formie kursów i warsztatów grupowych i indywidualnych. Na tych szkoleniach mam kontakt zarówno z osobami o zaawansowanej wiedzy jak i takimi, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z fotografią.
Przez lata współpracy z managerami restauracji, producentami żywności, cukiernikami i kucharzami dowiedziałam się jakie największe trudności ich spotykają podczas samodzielnych prób fotografowania jedzenia. W odpowiedzi na to powstał program kursu, mający na celu w maksymalnie prosty sposób pomóc Ci osiągnąć jak najlepsze rezultaty.
Portfolio:
*organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.