Program dla gastronomii


04.11 (środa)

KOTWICA

10.10-10.20

Just Water – bezbutlowe dystrybutory wody


Zapraszamy na prezentacje dystrybutorów dla użytkowników domowych jak i profesjonalnych. Przedstawimy informacje dotyczące oszczędności, działanie urządzenia, a także co zawiera nasza oferta


Organizator: Justwater Sp.  zo.o.

  ​ 




Wiktor Pyrzyk – Prezes Zarządu


Jakub Zielonka – Project Manager


KOTWICA

10.20-10.50


EKO OPAKOWANIA - Jakie alternatywy są już dostępne i zastąpią plastiki, styropiany… w Twojej restauracji, w Twoim hotelu?


Biomateriały w codziennym zastosowaniu Twojego biznesu. Bionaczynia, Biopojemniki, Biosłomki, Biotorby, Biosztućce, Biohigiena, Biokubki… Najnowsze i już dostępne, biodegradowalne i kompostowalne produkty dla HoReCa.


Organizator: BIODEGRADOWALNI

​Prowadzący: Dr Mirosław Lipecki


założyciel i współwłaściciel rodzinnej firmy BIODEGRADOWALNI.pl

Przedsiębiorca, ogrodnik i ekolog z zamiłowania i pasji.

Żyję i pracuję w zgodzie ze sobą i naturą zmieniając najbliższe nam otoczenie na lepsze, propagując naturalne rozwiązania
i produkty, zdrowsze życie. 
Ochrona biologiczna roślin, zarządzanie przedsiębiorstwami, propagowanie bio rozwiązań… to ważna część mojego zawodowego doświadczenia.    


www.biodegradowalni.pl

KOTWICA

12.15-13.00


15 skutecznych sposobów na zwiększenie przychodów z dostaw i posiłków z odbiorem osobistym w okresie pandemii.


Przed restauracjami trudny czas walki o zyski, a przede wszystkim o utrzymanie się na rynku. Co należy zrobić, by zamknięte dla gości lokale zarabiały na dostawach i odbiorze osobistym. Przed Państwem 15 konkretnych podpowiedzi, które warto wdrożyć i wykorzystać w każdym momencie obowiązywania obostrzeń dla lokali gastronomicznych. Na prelekcję zaprasza Ania Dębska:
https://www.facebook.com/AniaDebskaMerytorycznieORestauracjach/


Organizator: Agencja Marketingowa AFMedia/Serwis GdzieZjesc.info


KOTWICA

Prowadząca: Anna Dębska


Redaktor naczelna www.GdzieZjesc.info® - jednego z największych przewodników po dobrych restauracjach w Polsce oraz współwłaściciel agencji marketingowej AFMedia.pl. Od ponad 15 lat wspiera restauracje w poprawnym funkcjonowaniu, doradza w kwestiach jakości, poprawnej polityki marketingowej, czy relacji w załodze. Zajmuje się tworzeniem planów promocji restauracji oraz pomaga przy wdrażaniu ich w życie.


Jako Audytor Restauracyjny rozwiązuje realne problemy i usprawnia pracę wielu miejsc wymagających poprawy, a jako Krytyk Kulinarny wskazuje miejsca, które jakością i smakiem zasługują na wyróżnienie i polecenie czytelnikom.

Prowadzi szkolenia dla właścicieli i managerów restauracji, podczas których aktywnie wspiera ich w rozwiązywaniu napotkanych problemów, wskazuje najnowsze trendy oraz skuteczne rozwiązania zagadnień jakości obsługi, dań oraz sprawnego i skutecznego promowania restauracji.


Jest trenerem Akademii Inspiracji Makro. To ceniona specjalistka, często zapraszana do mediów, jako ekspert branży gastronomicznej.


Autorka przestrzeni dla restauratorów: Facebook.com/Ania Dębska – merytorycznie o restauracjach.


Link do profilu służbowego:
https://www.facebook.com/AniaDebskaMerytorycznieORestauracjach/

05.11 (czwartek)

KOTWICA

10.10-10.20

Kolekcja ROCK CHEF by Karlowsky - specjalna propozycja dla szefów kuchni


Organizator: Karlowsky Fashion GmbH

KOTWICA

11.00-12.00


Cienie i blaski trudnych rozmów z pracownikami w czasach epidemii Covid-19​

Sesja Q&A


Organizator: MWM Partners

KOTWICA

​​Prowadząca: Małgorzata Bednarz



Związana z branżą gastronomiczną od 15 lat. Obecnie prowadzi firmę MWM PARTNERS, której misją jest pomaganie restauratorom w osiąganiu coraz wyższych zysków i satysfakcji z prowadzenia restauracji. Z sukcesem analizuje raporty wielu restauracji i doradza im jak zwiększyć rentowność opierając się na kluczowych wskaźnikach efektywności. Wraz ze swoim zespołem odwiedza restauracje w całej Polsce, aby pomagać im w rozwoju.

W pracy z zespołem stawia na pozytywne relacje, których brak jest często powodem wielu niepowodzeń. Jej programy naprawcze wyciągnęły niejedną restaurację z kryzysu. Jako certyfikowany coach i moderator procesów Design Thinking prowadzi także merytoryczne szkolenia dla kadry zarządzającej sektora HoReCa.  


www.mwmpartners.pl

KOTWICA

12.30-13.00

Fattorie del Duca / Lukasz Hrabia / Polselli Akademia: from Italy to Poland the real love for pizza ​


Organizator: Fattorie del Duca, Łukasz Hrabia, Polselli



Fattorie del Duca (importer i dystrybutor włoskich produktów spożywczych www.delduca.pl), Łukasz Hrabia z En Plato Pizza & Pasta (www.enplato.pl) i firma Polselli producent 100% włoskiej mąki (polselli.it) zdecydowały się stworzyć efekt synergii. W ten sposób narodziła się akademia dla profesjonalistów jak i amatorów, którzy chcą odtworzyć oryginalną pizzę włoską z wyselekcjonowanych składników wysokiej jakości.

06.11 (piątek)

KOTWICA

11.30-12.30


Warsztat fotografii kulinarnej


Webinar na temat fotografii kulinarnej smartfonem jest adresowany przede wszystkim do pracowników gastronomii, którzy w dzisiejszych, trudnych czasach tym bardziej muszą nauczyć komunikować się ze swoimi odbiorcami za pomocą obrazu.

Jeśli chcesz nauczyć się panować nad światłem, właściwie odwzorowywać kolory i faktury oraz robić smakowite zdjęcia - dokładnie takie jakie MIAŁY wyjść, a nie takie jakie aparat "ZROBIŁ", to ten warsztat jest właśnie dla Ciebie. Pomogę Ci wskoczyć z Twoimi zdjęciami na wyższy poziom - zrozumiesz aparat i zaczniesz świadomie go używać.

Jeśli robisz zdjęcia do celów zawodowych, to robiąc je lepiej, zdobędziesz zaufanie i większą uwagę nowych klientów, którzy będą walić drzwiami i oknami gdy zgłodnieją od oglądania fotografii Twoich wyrobów!

Na szkoleniu nauczysz się:

-   podstawowych, a jednocześnie najważniejszych funkcji w aparacie

-   jak najlepiej wykorzystać światło zastane i nauczyć się nad nim panować

-   jak zaaranżować sobie przestrzeń do fotografowania

-   kompozycji w fotografii, czyli jak zaaranżować elementy w kadrze aby zdjęcie było „miłe dla oka”

-   podstaw neuromarketingu - znaczenia kolorów oraz poszczególnych elementów aranżacji - budowania odpowiedniego klimatu na zdjęciu w celu wywołania określonych emocji u widza/klienta

-   zdradzę też konkretne wskazówki dla kucharzy - jak specjalnie przygotować dania do sesji, a także jaki typ żywności najlepiej prezentuje się przed obiektywem


Koniec z wymówkami, że "aparat mnie nie słucha" i że "nie mam oka do fotografowania". Do dzieła, jesteś w dobrych rękach!


Dodatkowo dla wszystkich uczestników szkolenia będzie dostępny kod rabatowy z 80% zniżki na zakup rozszerzonego kursu "Przepis na zdjęcie smartfonem"



KOTWICA

​​Prowadząca: Kasia Fiszer - fotograf


Jako fotograf reklamowy, pomagam moim Klientom wyeksponować w najlepszym świetle produkt, który chcą sprzedać.

Pracuję głównie dla branży spożywczej i wydawniczej, oferując sugestywne i apetyczne, stylizowane fotografie żywności do reklamy, kampanii w mediach społecznościowych, na strony internetowe lub do artykułów i książek o tematyce kulinarnej. Zajmuję się również fotografią reklamową i produktową na potrzeby branży e-commerce.


Od 2016 roku uczę fotografii reklamowej w formie kursów i warsztatów grupowych i indywidualnych. Na tych szkoleniach mam kontakt zarówno z osobami o zaawansowanej wiedzy jak i takimi, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z fotografią.

Przez lata współpracy z managerami restauracji, producentami żywności, cukiernikami i kucharzami dowiedziałam się jakie największe trudności ich spotykają podczas samodzielnych prób fotografowania jedzenia. W odpowiedzi na to powstał program kursu, mający na celu w maksymalnie prosty sposób pomóc Ci osiągnąć jak najlepsze rezultaty.


Portfolio:

www.foodandlight.pl
instagram.com/food.and.light

*organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.